Når du starter din egen virksomhed, så skal du have styr på regnskabet

Links på denne side kan være sponsorerede!

Når du skal starte en virksomhed, så er det vigtigt, at du har styr på de grundlæggende ting omkring forretningen. Har du styr på det? Her får du et overblik over, hvad du skal have styr på, inden du starter virksomheden i forhold til revision og budget, men også hvem du skal have med på holdet, og hvilket system du skal have for at have styr på hele forretningen.

Læs herunder omkring hvordan du uddelegerer ansvar, hvordan du får lavet et budget for virksomheden, og hvordan du får et overblik over alle afdelinger på en gang.

Uddelegér ansvar

Når du starter en virksomhed, er der meget du skal have styr på, en disse er, hvem der skal stå for hvilke opgave, og hvem der står for hvilke afdelinger. Det er svært for ikke at sige umuligt, at stå for det hele selv i et firma. Derfor er det vigtigt, at uddelegere ansvarsområdet til dem, der er eksperter i dem. For eksempel hvis du er god til marketing, så kan du tage marketing som ansvarsområde, og så kan du uddelegere områder som salg, til en der har styr på salg. Indkøb til en der har styr på indkøb og logistik af produktet. Det gør at du som virksomhedsejer, er sikker på, at du har eksperter inden for alle områder, og så alt ikke bliver lavet halvt af dig.

Budget

Når du starter en virksomhed, så er det vigtigt, at du har styr på økonomien. Det er derfor essentielt, at du laver et budget for virksomheden, så du ved, hvad du har af udgifter forbundet til virksomheden, og hvad der er af indtægter forbundet med den service eller det produkt I sælger. Derfor er det også vigtigt, at se på hvad der er af omkostninger, og hvad fortjenesten er på produktet/servicen. Når der er styr på den del af økonomien, som man gerne starter med inden, man starter en virksomhed, for at se om det er en rentabel forretning. Så skal man i slutningen af året udarbejde et årsregnskab og indberette momsregnskabet. Her kan det være godt at henvende sig til en professionel. Du kan finde en billig revisor på juf.dk, hvor du får et tilbud fra tre forskellige revisorer til din opgave. Her finder du den revisor, som bedst udfylder dit behov, og samtidig giver dig den bedste pris på din opgave.

Ét program til at få hele overblikket

Når du har startet en virksomhed op, så er det vigtigt, at du laver det, som du er ekspert i, men at du stadig har overblik over hele virksomheden. Dette overblik kan du få med et ERP-system. Et ERP-system, giver dig et overblik over alle afdelinger i virksomheden alt fra marketing til økonomi. Derfor kan du få et overblik over økonomiafdelingen, men du kan også dykke dybere ned i afdelingerne. Derfor kan du gå ind og se på de enkelte nøgletal i afdelingen. Det er helt essentielt at have sådan et system, da du ikke altid kan arbejde med alle afdelinger hele tide, men du kan alligevel få et overblik, over hvor det halter i forretningen.

ERP-systemet kan integreres til jeres webshop, hvis I er en E-handelsvirksomhed. Her kan systemet integreres til både B2C og B2B i en og samme platform. Dertil kan kunden få en selvbetjeningsportal, hvor kunden for eksempel kan finde en ordrehistorik over tidligere ordre, og genbestille disse produkter, hertil finder kunden også et overblik over fakturaer på ordre samt reklamationer. Integreringen til webshoppen blander online adfærd far dine kunder med transaktionelle data, for herefter at levere automatiske mailflows, som kan øge salget for dine eksisterende kunde. Det er altid nemmere at sælge til nuværende kunder end at skulle ud og finde nye kunder.

Tak for at du læste med. Jeg håber du blev inspireret til at starte din egen virksomhed, ved at starte med at lægge et budget over virksomheden, og det produkt eller den service du gerne vil sælge. Derefter finde det rigtige team til at arbejde indenfor de forskellige ansvarsområder, så I bliver en virksomhed, som er ekspert inden for alle områder i virksomheden. Dertil er det vigtigt med et ERP-system, som giver jer et overblik over alle afdelingerne, og giver jer et indblik i de forskellige dybere tal og mekanismer.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *