Fradrag for firmajulegaver i 2015

Links på denne side kan være sponsorerede!

Når du køber firmajulegaver bør du sætte dig ind i skatte reglerne. Så hverken dine medarbejdere eller dit firma får problemer.

Gaver der kan byttes til kontanter eller kontante beløb, uanset hvor flot der er pakket ind, er altid skattepligtige.

Systemet er dog også gavmildt, en medarbejder kan modtage gaver eller andre personalegoder for et beløb ikke overstigende 1.100 kroner per år. Arbejdsgiveren har pligt til at indberette kontant beløb eller gaver hvis værdi overstiger 1.100 kroner. Skattevæsenet har gjort dette meget nemt, for at spare tid og besværlige udregninger skal firmaerne bare lægge det samlede beløb oven i medarbejderens skattepligtige indkomst.

Skat er meget retfærdige, fordi medarbejderne skal betale skat af gaverne, kan firmaerne selvfølgelig trække det fulde beløb fra, så der ikke er dobbeltbeskatning

Hvis medarbejderen får ting som for eksempel chokolade vin eller 12 vinglas som har en samlet værdi på 800 kroner, og har fået andre gaver eller goder i løbet af året for 400 kroner, er det kun de 400 der er skattepligtige.

Med i de 1100 kroner som medarbejderen kan modtage skattefrit er firmajulegaver for højst 800 kroner.

Hvis en medarbejder har modtaget for mere end 1.100 kroner er hele beløbet skattepligtig, dog kan julegaven til 800 kroner holdes uden for regnskabet.

Og husk at gaver til mere end 1.100 kroner altid er skattepligtige.

Reglerne kan umiddelbart virke lidt svære at forstå, men for at lave et retfærdigt system bliver udregnings metoderne let kompliceret, og svære at forklare.

For at du kan være helt sikker på at hverken dine medarbejdere eller dit firma kommer til at lave fejl ved indberetning af skat for firmajulegaver 2015, så gør som mange andre der har svært ved at forstå systemet. Indberet hele beløbet for julegaver og andre gaver eller goder som du giver dine medarbejdere i årets løb.

Det kan umiddelbart virke lidt uretfærdigt, men dine medarbejder har jo ikke krav på at få en gave, så de burde være glade for det de får. Og du vil spare en masse tid i bogholderiet ved ikke at skulle prøve at finde ud af de indviklede regler.

Du kan faktisk se den mer indbetalte skat som dine medarbejder betaler, som deres julegave til systemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *