Bliv dygtigere til dit job

Links på denne side kan være sponsorerede!

For mange er det en vigtig del af jobbet, at der er mulighed for at man kan udvikle sig og hele tiden og at man altid bliver dygtigere til de ting man laver. Og her er der flere ting der spiller en rolle. Her får du vores bud på en række faktorer, der, måske overraskende, har indflydelse på, hvor dygtig man er og bliver.

Elsk dit job

Når man arbejder fuldtid bruger man størstedelen af sine vågne timer på sit job. Er du derfor ikke glad for dit arbejde, vil det påvirke dit generelle velbefindende – altså din fritid. Samtidig viser flere undersøgelser, at medarbejdere der føler arbejdsglæde, bliver dygtigere til deres job. Glade medarbejdere er mere motiverede, produktive og engagerede, hvilket er en direkte adgang til at blive dygtigere.

Men hvordan får du arbejdsglæde i hverdagen? En af de mest basale genveje, er at vælge at være glad. Din arbejdsglæde kan påvirkes af chefen, virksomheden og kollegerne, men som udgangspunkt er det dit valg og dit ansvar. I forlængelse af dette, skal du vælge at fokusere på det positive frem for det negative. En anden måde du kan få mere arbejdsglæde på, er ved at vide hvad der henholdsvis påvirker din arbejdsglæde positivt og negativt. Er der nogle ting der tager din arbejdsglæde, skal du selv vælge at gøre noget ved det – i mange tilfælde er den bedste løsning at tage en snak med din nærmeste leder.

Effektiviser din dag

At arbejde effektivt er lettere sagt end gjort, og ofte noget man arbejder med i mange år. For at effektivisere din arbejdsdag, kræver det først og fremmest at du lærer dig selv og dine arbejdsmønstre at kende. Det kan tage tid at lære alle sine særheder at kende og det kan også ændre sig over tid, men det er det værd at arbejde med.

En måde du nemt kan effektivisere din arbejdsdag på, hvis du først har regnet dine arbejdsmønstre ud, er ved at bruge lyd på den rigtige måde. Find ud af om du arbejder fint i støj, eller om du har brug for ro. Mange tror fejlagtigt at det er en fordel at lytte til musik – men forskning viser faktisk, at hvis der er vokaler i musikken, kan vi ikke lade være med at lytte til det, og vil altså ubevidst blive forstyrret i vores arbejde. Er du glad for at høre musik når du arbejder, kan du i stedet prøve at lytte til noget uden hverken tale eller sang. Står du og mangler et quickfix til at effektivisere din arbejdsdag lige nu og her, kan du i stedet blive superbruger i de programmer du bruger allermest – f.eks. kan du tage Microsoft kurser, og spare rigtig meget tid på lang sigt.  

Udvikl dig

Sidder du fast i din stilling, uden at have kompetencerne til at stige i graderne? Eller drømmer du bare om at blive dygtigere til den stilling du sidder i nu? Uanset hvad din situation er, kan det næsten altid betale sig at dygtiggøre sig med en form for kursus eller uddannelse. Er du heldig, kan du få din arbejdsplads til at betale – det kan være en rigtig god investering for dem, hvis det betyder at du kan varetage enten flere eller andre opgaver.

Kurser og efteruddannelser varierer en del – nogle varer flere måneder, og nogle varer en enkelt dag. Samtidig er nogle bygget op omkring flere moduler og fagområder, hvor nogle kun berører ét område. Er du klar til at udvide din horisont, kan du melde dig til DTU’s Winter Academy, hvor du blive klogere på alt fra at tage bedre beslutninger i virksomhedsregi til at fremme innovation i modne virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *