4 simple men effektive råd: Så let får du styr på selvangivelsen

Links på denne side kan være sponsorerede!

Hvis du er som flertallet af danskerne, har du allerede givet op på, bare du hører ordet “selvangivelse”. Den er simpelthen for stor en mundfuld at sætte sig ind i. Men ved at forstå nogle ganske få punkter på din selvangivelse, kan du spare mange penge i SKAT hvert år. Se hvilke punkter, du bør have styr på, og hvordan du nemt får det.

selvangivelse

Det kan gøre stor forskel på dit rådighedsbeløb hver eneste måned, at du har styr på din selvangivelse. Du kan nemlig ikke være sikker på, at din selvangivelse er korrekt, medmindre du selv har gennemgået tallene. Se her, hvordan du undgår at snyde dig selv for mange penge hver måned.

1. Transport til og fra arbejde

Hvis du har mere end 12 km til arbejde, kan du få befordringsfradrag. Befordringsfradraget beregnes som en fast sats pr. kilometer ud over de første 12 km for både turen til arbejde og turen hjem.

Satsen i 2017 er 1,93 kr. pr. km op til 120 km om dagen og 0,97 kr. pr. km over 120 km Dog er fradraget 1,93 kr. pr. km uanset afstand i enkelte udkantskommuner.

Sørg for at tjekke, om distancen passer med den rute, du kører til arbejdet. Du behøver ikke vælge den korteste rute, hvis en anden rute eksempelvis er hurtigere. Sørg også for at tjekke at antallet af arbejdsdage er korrekt.

Du kan få fradrag uanset om du kommer på arbejde i bil, på cykel eller med offentlig transport.

2. Børnebidrag

Hvis du betaler børnebidrag til børn under 18 år som følge af separation, skilsmisse eller lignende, har du ret til fradrag for beløbet.

Beløbet du betaler indberettes som udgangspunkt automatisk til SKAT. Men du bør efterse, at det indberettede tal stemmer overens med det, du faktisk har betalt, så der ikke mangler noget.

3. Velgørenhed

Hvis du har støttet velgørende foreninger, der er godkendt af SKAT som fradragsberettigede, kan du trække beløbet fra i SKAT.

Hvis du har opgivet dit CPR-nr. til foreningen, bør du få fradraget helt automatisk. Men også her er det vigtigt, at få undersøgt om det tal, der er opgivet til SKAT passer med de faktiske tal.

Der er ingen minimumsgrænse for, hvor små beløb, du kan få fradrag for. Du kan dog maksimalt få fradrag for 15.600 kr. (for 2017) årligt.

4. Du har ansvaret for at tallene er korrekte

Det er dit ansvar, at tallene i din selvangivelse er rigtige. Ikke SKATs. Ikke din arbejdsgivers. Dit. Det betyder også, at det er dig, der hænger på ansvaret, hvis du har fået for stort fradrag. Lige såvel som det er dig, der taber penge, hvis dine fradrag er for små.

Hvis du stadig ikke er helt sikker på, om dine tal er korrekte, er det værd at overveje hjælp via professionel skatterådgivning, for at sikre dig, at du får det hele med. Det kan ofte betale sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *